“Een droom bij Walkro? Die maken ze waar”

30 mei 2022

Negen maanden in dienst en nu al doorgegroeid van terreinmedewerker naar vrachtwagenchauffeur. Voor de negentienjarige Jordy Janssen een droom die uitkomt.

Ik vind het geweldig. Dit is een kans die je niet zomaar overal krijgt

Eindelijk: ik mag vrachtwagenchauffeur worden

Het ging allemaal erg snel voor Jordy. Via via kwam hij in contact met Walkro en mocht direct op sollicitatiegesprek komen. Na een paar maanden werken op het terrein kwam de kans van zijn leven. Op kosten van het bedrijf haalde hij zijn vrachtwagenrijbewijs. Inmiddels toert hij het hele land door in zijn DAF.

“Dit was voor mij hét moment. Als kleine jongen zat ik al achter het stuur: op de skelter, in de tractor of in een vrachtwagen. Ik wilde dan ook niets liever dan chauffeur worden, maar de kosten hielden me tegen. Nu was het plots zover. Dat vond ik heel spannend, want ineens moest ik het waarmaken en de examens halen.” En dat is gelukt. Jordy slaagde met vlag en wimpel.

Walkro begeleidt Jordy als beginnend vrachtwagenchauffeur door hem mee te laten rijden met verschillende ervaren collega’s. “In drie weken tijd ontdekte ik allerlei routes en zag ik hoe je jezelf uit onhandige situaties manoeuvreert in het verkeer.” Het gaf de jonge chauffeur zelfvertrouwen om nu zelfstandig van kwekerij naar kwekerij te rijden.

Vrijheid, blijheid

Een chauffeursdienst begint bij Walkro soms om 4.00 uur ’s ochtends. Dat vindt de jonge chauffeur juist een voordeel. “Ik kan genieten van de zonsopgang, luisteren naar mijn eigen muziek en dat alles op het gemak”.

Ook het werken in een hechte gemeenschap vindt Jordy een groot pluspunt. “Ik werkte de drie jaar hiervoor in een champignonkwekerij en kende Walkro al een beetje. Het is een mooie sector. Je komt vaak dezelfde mensen tegen en daar bouw je een fijne band mee op. Dat is prettig en gezellig.”

Een mooie toekomst ligt op de route

Dat Jordy in een fijn en warm team terechtkwam, verraste hem op een positieve manier. “Ik had niet verwacht dat ik zo’n goed contact zou opbouwen met de oudere collega’s. Dat geeft een heel fijn gevoel”. Daar komt bovenop dat het materiaal van Walkro kwalitatief goed is. “Het ziet er allemaal mooi uit. Mijn vrachtwagen rijdt superfijn en heeft een goede uitstraling.”

Eind goed, al goed, want Jordy wil nooit meer iets anders dan vrachtwagenchauffeur zijn. Toch blijft hij ambitieus: hij wil graag nieuwe routes ontdekken en de locaties goed leren kennen, zodat hij zijn werk perfect kan uitvoeren. Een wens waar Walkro zeker aan bij zal dragen. Tegen alle vrachtwagenchauffeurs in spe wil de jonge bestuurder zeggen: “Als je iets wilt, moet je ervoor gaan”. En zo rijdt hij de volgende zonsopgang tegemoet.

Ook groeien bij Walkro?

Op dit moment is ons team van vrachtwagenchauffeurs compleet. Benieuwd naar onze andere vacatures?

Bekijk onze vacatures!


Nieuwsoverzicht