Werken bij Walkro: Benny Tijssen wil niets anders meer

16 juni 2022

Benny Tijssen is een echte rot in het vak. Al zeventien jaar zit hij in zijn cabine als vrachtwagenchauffeur bij Walkro. Voor hem is het zijn tweede thuis, met een hecht chauffeursteam om zich heen. Nieuwelingen biedt hij een warm welkom, zodat zij zich net zo thuis voelen. Een inspiratie voor iedereen die wil werken als chauffeur.

Werken als chauffeur bij Walkro

De sleutel in het stopcontact, voet op het gaspedaal en rijden maar? Nee hoor. Bij het vervoeren van champignoncompost komt meer kijken dan je wellicht denkt. Zo schakelt Benny vaak tussen de fabriek en de klant. Als chauffeur heb je namelijk veel invloed op waar de compost terechtkomt.

“Bij het lossen komt veel teamwerk met andere chauffeurs kijken. Dat vind ik een mooie uitdaging en brengt spanning in mijn werk. We staan vaak met verschillende collega’s te lossen. Door mijn ervaring weet ik hoe we dat het beste kunnen doen. Daar stuur ik dus op aan. Als het loswerk soepel verloopt heb ik echt een goede dag.”

“De tip die ik wil geven aan mensen die chauffeur willen worden: loop eens een dag mee en ervaar hoe het voelt om op de wagen te zitten. Zo ontdek je ook wat je allemaal nog meer mag doen binnen het vak.”

Een grote stap

Benny reed in zijn jongere jaren veel door Frankrijk met zijn vrachtwagen en was daarbij de hele week van huis. Voor hem de ideale situatie, want hij vindt de lange ritten heerlijk. De stap naar Walkro – en daarmee naar kortere ritten – was dan ook een hele verandering, maar de beste keuze voor zijn gezin.

“Ik ben nog dagelijks blij met mijn keuze. Door niet altijd onderweg te zijn, draai je beter mee in de maatschappij. Mijn vrouw kreeg meer ruimte om ook te gaan werken. En mijn kinderen vonden het geweldig. Zij vertelden me wat ze meemaakten op school en voelden zich meer gezien en gewaardeerd door hun vader.”

“Het kostte me zo’n vijf jaar om helemaal te landen. En de lange ritten zijn nog steeds mijn favoriet.”
Daarom meldt hij zich elke maand bij Walkro voor een rit van 400 kilometer naar het zuiden.

Op ons team kun je bouwen

Het chauffeursteam wordt steeds hechter. Daar heeft Benny een groot aandeel in. Zo toverde hij de leegstaande kantine om tot gezellig chauffeurshonk. “In de ochtend komen we samen om een kop koffie te drinken en na het werk kletsen we er regelmatig na. Ook organiseren we jaarlijks een feestelijk evenement en zorgen we voor lekkere vlaaien als collega’s jarig zijn.”

Ik ben trots op wat we hier samen voor elkaar krijgen. Iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid en dat geeft een goed gevoel.” – Benny Tijssen

Ook ontwierp Benny een kledinglijn, speciaal voor zijn collega-chauffeurs. En dat wordt gewaardeerd. “Regelmatig bestellen zij via de groepsapp een T-shirt, hoodie of polo. Ze ontvangen dan een gepersonaliseerd kledingstuk met het chauffeurslogo. Zo komt de groep nog dichter bij elkaar”.

Op mijn plek bij Walkro

Het liefst blijft Benny tot zijn pensioen bij Walkro werken. “Mits ik het fysiek aankan, want het is soms best zwaar.” Toch wegen de vele voordelen op tegen het zware werk. “Walkro is een heel sociaal bedrijf. We hebben goed materiaal en het salaris mag er ook wezen. De directie is heel begaan. Ook als het privé even niet goed gaat bijvoorbeeld. Er wordt geluisterd en we zoeken samen naar een oplossing.”

Kortom, Benny zit bij Walkro helemaal op zijn plek!

Ook groeien bij Walkro?

Op dit moment is ons team van vrachtwagenchauffeurs compleet. Benieuwd naar onze andere vacatures?

Bekijk onze vacatures!


Nieuwsoverzicht