Na een uitstapje weer thuis bij technische dienst Walkro

2 augustus 2022

Roland Voesten zit weer helemaal op zijn plek bij Walkro. Weer, want na negen jaar trouwe dienst vond de allround monteur het tijd voor iets anders. “Ik wilde niet mijn hele leven maar bij één bedrijf werken, maar ontdekken wat de wereld nog meer te bieden had.” Na negen jaar elders gewerkt te hebben, kwam Roland toch weer ‘thuis’ bij Walkro. Inmiddels heeft hij het hier alweer zes jaar naar zijn zin.

Ik vind het leuk om steeds uit te zoeken hoe nieuwe technieken werken. Daar krijg ik hier de ruimte voor!

Spiksplinternieuw

Toen Roland jaren terug begon bij Walkro, kwam hij in een spiksplinternieuwe fabriek terecht. Via via rolde hij binnen bij Walkro. “Destijds werd die locatie nog opgezet. Het was erg mooi om die mee op te starten. Daar leerde ik enorm veel van.” Toch besloot Roland na negen jaar dat het tijd was voor iets anders. “Ik wilde eens bij een ander bedrijf kijken hoe het er daar aan toeging. Maar ik ben nooit met een vervelend gevoel bij Walkro vertrokken.”

“Walkro is als een grote familie, daarom voelde het weer als thuiskomen. Er hangt een warme sfeer en er is veel vrijheid om het werk zelf in te vullen.” - Roland Voesten

Weer terug thuis

Dat Roland destijds op een goede manier bij Walkro vertrok, blijkt wel uit het feit dat hij er na negen jaar weer terugkeerde. “In het bedrijf waar ik werkte, vonden veranderingen plaats waarin ik me niet kon vinden. De keuze om terug te gaan naar Walkro was erg makkelijk: ik wist waar ik terechtkwam.”

Dat was een warm bad. Collega’s van voorheen heetten hem weer welkom. “Ik kon direct aan de slag als allround onderhoudsmonteur. Omdat ik het bedrijf en de werkwijze al kende, draaide ik makkelijk weer mee. Wel verandert er natuurlijk continu veel aan de techniek, maar ik blijf mijn kennis bijspijkeren.”

Veel leren, veel doen

Inmiddels kun je stellen dat Roland zijn vak door en door kent. Maar hij leert nog iedere dag. “Walkro stimuleert bijscholing op nieuwe technieken. Ik wil graag nog een tekencursus doen. Dat wordt dan meteen geregeld. Ook leer ik veel door het werk te doen. Ik vind het leuk om steeds uit te zoeken hoe nieuwe technieken werken. Daar krijg ik hier de ruimte voor.”

Bij Walkro leer je al doende, van cursussen, maar ook van elkaar. “Nieuwe collega’s neem ik graag mee op sleeptouw. Ik vind het mooi om ze de kneepjes van het vak te leren en te enthousiasmeren voor het werk. Iemand die hier voor het eerst binnenkomt, vindt het misschien vies werk. Maar als je daar doorheen prikt, dan is het werk prachtig. En een bijkomend voordeel is dat je altijd schoon gedoucht naar huis gaat.”

Het prachtige werk van Roland ontdekken? Bekijk onze vacatures en groei met hem mee:

Elektromonteur

Assistent Hoofd Technische Dienst

Allround Storings- & Onderhoudsmonteur


Nieuwsoverzicht